Gemeente Amsterdam contact

tel-icoon Bel 1838 (90cpm) en u wordt direct doorverbonden met de Klantenservice van de gemeente Amsterdam. Gemeenten.net is niet verbonden of aangesloten bij de gemeente Amsterdam.

gemeente Amsterdam bellen

Het telefoonnummer van de gemeente Amsterdam en bijbehorend tarief is ook tegen een ander tarief beschikbaar. Wilt u met de Gemeente Amsterdam contact opnemen? Klik hier voor de officiële website van de gemeente Amsterdam.

home-icoon www.amsterdam.nl

Openingstijden klantenservice:
De medewerkers van de klantenservice van de gemeente Amsterdam zijn op maandag t/m vrijdag van 8-18 uur telefonisch bereikbaar.

 


Over gemeente Amsterdam

Amsterdam is een grootstedelijke gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente telt 825.080 inwoners (31 maart 2015, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van ongeveer 219 km² (waarvan een kwart water). In de gehele agglomeratie (de Stadsregio Amsterdam) wonen ongeveer 1.500.000 mensen. Hoofdplaats is Amsterdam.Welcome to ‘Mijn Zilveren Kruis’

Indeling in stadsdelen
De Gemeente Amsterdam is onderverdeeld in 8 stadsdelen. 7 daarvan hadden tot 2014 een eigen stadsdeelraad en dagelijks bestuur met een belangrijk deel van de gemeentelijke bevoegdheden en middelen. Sinds 2014 zijn er bestuurscommissies.

Centrum (Binnenstad, Grachtengordel met Jordaan, Plantage, Westelijke Eilanden en Oostelijke Eilanden)
Noord (Tuindorp Oostzaan, Kadoelen, Oostzanerwerf, Buiksloot, Buikslotermeer, Nieuwendam en Landelijk Noord, met de dorpen Schellingwoude, Durgerdam, Zunderdorp, Ransdorp, Holysloot)
West (Spaarndammerbuurt, Staatsliedenbuurt, Frederik Hendrikbuurt, Kinkerbuurt en omgeving Overtoom, Admiralenbuurt, omgeving Hoofdweg, Mercatorplein, Landlust, Bos en Lommer en het dorp Sloterdijk)
Nieuw-West (Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld, Nieuw Sloten, Osdorp, De Aker en de dorpen Sloten en Oud-Osdorp)
Zuid (De Pijp, Museumkwartier, Willemspark, Schinkelbuurt, Hoofddorppleinbuurt, Stadionbuurt, Apollobuurt, Rivierenbuurt, Prinses Irenebuurt, Zuidas en Buitenveldert)
Oost (omgeving Weesperzijde, Oosterparkbuurt, Dapperbuurt, Transvaalbuurt, Watergraafsmeer, Indische Buurt, Oostelijk Havengebied, het Zeeburgereiland en IJburg)
Zuidoost (Venserpolder, Bijlmer, Gaasperdam, Bullewijk en het dorp Driemond)
Westpoort (het Westelijk Havengebied en het Bedrijvengebied Sloterdijk). Westpoort heeft geen eigen stadsdeelraad en wordt direct door de gemeente bestuurd.

(Bron: Wikipedia)

Laat knoppen zien
Verberg knoppen
Klik Hier Om Uw Gemeente te Bellen