Gemeente Den Haag contact

tel-icoon Bel 1838 (90cpm) en u wordt direct doorverbonden met de Klantenservice van de gemeente Den Haag. Gemeenten.net is niet verbonden of aangesloten bij de gemeente Den Haag.

gemeente Den Haag bellen

Het telefoonnummer van de gemeente Den Haag en bijbehorend tarief is ook tegen een ander tarief beschikbaar. Wilt u met de Gemeente Den Haag contact opnemen? Klik hier voor de officiële website van de gemeente Den Haag.

home-icoon www.denhaag.nl

Openingstijden klantenservice:
De medewerkers van de klantenservice van de gemeente Den Haag zijn op maandag t/m vrijdag van 8:30-17 uur telefonisch bereikbaar.

 


Over gemeente Den Haag

Den Haag of ‘s-Gravenhage is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland, en met 515.880 inwoners (1 januari 2015) de op twee na grootste gemeente van Nederland, na Amsterdam en Rotterdam. De gemeente behoort tot het Stadsgewest Haaglanden, en deze agglomeratie telt 1.088.508 inwoners. Tezamen met Stadsregio Rotterdam vormt Stadsgewest Haaglanden de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de 213e geürbaniseerde agglomeratie in de wereld. Deze regio maakt weer deel uit van de Randstad.

De Nederlandse regering en het parlement zijn in de stad gevestigd, en het is de residentie van het koninklijk huis. Al is Den Haag niet de hoofdstad van Nederland, het vervult voor een belangrijk deel de rol die meestal aan een hoofdstad voorbehouden is. Zo staan bijna alle ambassades en ministeries in Den Haag. Daarnaast is de stad standplaats van vele nationale en internationale rechtscolleges, waaronder het Internationaal Gerechtshof, en het Internationaal Strafhof, wat Den Haag tot een vooraanstaande vestingsplaats van de Verenigde Naties maakt, tezamen met New York, Wenen, Genève en Nairobi.

Stadsdelen
Den Haag telt acht stadsdelen. Elk van deze stadsdelen heeft een eigen kantoor, waar de meeste diensten van de gemeente zijn gehuisvest. Dankzij die kantoren is de gemeente voor veel zaken makkelijker bereikbaar. De indeling in stadsdelen is in 1988 vastgesteld door de gemeenteraad. De verdeling van het aantal inwoners zag er in 2015 als volgt uit:

Centrum 100.651 inwoners
Laak 40.359 inwoners
Leidschenveen-Ypenburg 48.221 inwoners
Escamp 120.080 inwoners
Loosduinen 45.865 inwoners
Segbroek 60.593 inwoners
Scheveningen 55.717 inwoners
Haagse Hout 44.253 inwoners

(Bron: Wikipedia)

Laat knoppen zien
Verberg knoppen
Klik Hier Om Uw Gemeente te Bellen