Gemeente Haarlemmermeer contact

tel-icoon Bel 1838 (90cpm) en u wordt direct doorverbonden met de Klantenservice van de gemeente Haarlemmermeer. Gemeenten.net is niet verbonden of aangesloten bij de gemeente Haarlemmermeer.

gemeente Haarlemmermeer bellen

Het telefoonnummer van de gemeente Haarlemmermeer en bijbehorend tarief is ook tegen een ander tarief beschikbaar. Wilt u met de Gemeente Haarlemmermeer contact opnemen? Klik hier voor de officiële website van de gemeente Haarlemmermeer.

home-icoon www.haarlemmermeergemeente.nl

Openingstijden klantenservice:
De medewerkers van de klantenservice van de gemeente Haarlemmermeer zijn op maandag t/m vrijdag van 8:30-17 uur telefonisch bereikbaar.

 


Over gemeente Amsterdam

Haarlemmermeer is een Nederlandse droogmakerij en gelijknamige gemeente in het zuiden van de Nederlandse provincie Noord-Holland. In de eeuwen voor de droogmaking in de jaren 1849-1852 was het Haarlemmermeer een enorme watervlakte.

De Haarlemmermeer is omgeven door een ringvaart. In het noordoosten van de gemeente ligt de Luchthaven Schiphol. De gemeente telt 144.090 inwoners (31 maart 2015, bron: CBS). De grootste plaats, Hoofddorp, telt ongeveer 73.000 inwoners. Op 29 augustus 2007 werd in Hoofddorp de 140.000e inwoner van de gemeente geboren.

Dorpen en buurtschappen

De Haarlemmermeer op een oude kaart van het Hoogheemraadschap van Rijnland.
Langs de ringdijk liggen met de klok mee de volgende dorpen en buurtschappen, vaak tegenover een plaats aan de overzijde van de Ringvaart: Lijnden, Badhoevedorp (Sloten), Nieuwe Meer*, Schiphol-Oost** (Amstelveen), Oude Meer, Aalsmeerderbrug (Aalsmeer), Rijsenhout (Aalsmeer), Burgerveen, Leimuiderbrug (Leimuiden), Weteringbrug (Oude Wetering), Vredeburg** (Nieuwe Wetering), Huigsloot**, Buitenkaag (Kaag (dorp)), Lisserbroek (Lisse), Beinsdorp (Hillegom), Zwaanshoek (Bennebroek), Cruquius (Heemstede), Vijfhuizen (Haarlem), Nieuwebrug (Haarlem)* en Zwanenburg (Halfweg).

Binnen de dijk liggen: Boesingheliede, Cruquius-Oost**, Weberbuurt**, Hoofddorp, De Hoek*, Rozenburg, Schiphol, Schiphol-Rijk, Nieuw-Vennep, ’t Kabel* en Abbenes.

(Legenda: * : wordt door de gemeente onderscheiden als gebiedsdeel binnen de nabijgelegen plaats; ** : wordt niet officieel door de gemeente als aparte kern erkend.)

De kern Rijk heeft in de jaren vijftig moeten wijken voor Schiphol. Inmiddels is er een bedrijventerrein Schiphol-Rijk in de omgeving hiervan verrezen.

Aantal inwoners per woonkern op 1 januari 2013:

Kern inwoners
Hoofddorp 73.462
Nieuw-Vennep 31.114
Badhoevedorp 12.126
Zwanenburg 7.544
Vijfhuizen 4.400
Rijsenhout 4.027
Lisserbroek 3.640
Zwaanshoek 1.765
Abbenes 1.195
Cruquius 1.013
Beinsdorp 995
Lijnden 828
Aalsmeerderbrug 520
Buitenkaag 423
Weteringbrug 372
Burgerveen 289
Oude Meer 163
Boesingheliede 137
Rozenburg 84
Leimuiderbrug 42
Schiphol-Rijk 23
Diverse dorpen hebben namen gekregen naar vroegere geografische locaties die in het verleden zijn verdwenen in het water van het Haarlemmermeer. Voorbeelden zijn: Oude Meer (naar het oorspronkelijke meer), Burgerveen (naar het Groot Burgerveen en Klein Burgerveen), Rijk (naar het verzwolgen dorp), Zwanenburg (naar het nog bestaande Huis ter Hart of Huis Zwanenburg bij Halfweg); Boesingheliede (naar een verzwolgen dorp nabij Nieuwerkerk), Nieuw-Vennep (naar de Vennep, een eiland tussen het Oude Haarlemmermeer en het Leidsemeer), Beinsdorp (naar Beinsdorp, een eiland tussen het Oude Haarlemmermeer en het Leidsemeer), Abbenes (naar het schiereiland ter plaatse). Verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek is genoemd naar een veengebied ten westen van Aalsmeer.

(Bron: Wikipedia)

Laat knoppen zien
Verberg knoppen
Klik Hier Om Uw Gemeente te Bellen